czerwiec 06, 2021
Nie jesz mięsa, nie chcesz jeść mięsa lub planujesz ograniczyć jego spożycie? Kieruje Tobą ciekawość… Czytaj dalejDieta wege
Od 43,00zł
Catering wegetariański, w którym nie znajdziesz mięsa, ryb i owoców morza. Odpowiednia opcja dla zdeklarowanych wegetarian lub osób, które ze względów zdrowotnych, jak i światopoglądowych zaczynają ograniczać spożywanie mięsa. Wspierasz ruchy ekologiczne? Rozważ nasz catering dietetyczny! Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety wege

Rozkład makroskładników w diecie WEGE:
białko: 15-20%, tłuszcze 30-35% i węglowodany 49-54%.
Laktoowowegetariańska dieta, która w pełni pokrywa zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, błonnik, sole mineralne i witaminy. Jej stosowanie może dać efekt redukcyjny, stabilizujący wagę lub po prostu być pomysłem na nieustającą satysfakcję płynącą z diety roślinnej.
Posiłki zróżnicowane składnikami oraz formą podania dostarczają zdrowych tłuszczy roślinnych i nie zawierają wysoko przetworzonych wyrobów sojowych. Źródłem pełnowartościowego białka w tych gotowych posiłkach dietetycznych jest połączenie nasion roślin strączkowych i zbóż oraz nabiał, jajka.
Przejdź na jasną stronę mocy z FitLab! Idealny wybór dla osób, które chcą łatwo bilansować swój wege jadłospis. Dieta wegetariańska od FitLab catering z dostawą do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Katowic, Łodzi, Zakopanego, Tarnowa, Bielska-Białej, Nowego Sącza, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowości.
Tydzień 16.05 – 22.05
Poniedziałek:
No1 Jajko sadzone z cebulową pastą z ciecierzycy, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit monte
No3 Chili sin carne z brązowym ryżem
No4 Sałatka z zieloną soczewicą, czerwoną kapustą, jabłkiem, marchewką, sałatą lodową i dressingiem orzechowym
No5 Orientalna zupa z tofu kapustą pak choi i grzybami mun
Wtorek:
No1 Czekoladowa frittata z twarożkiem straciatella i dżemem bananowo-pomarańczowym
No2 Socca z bakłażanem, oliwkami, parmezanem i pesto z suszonych pomidorów
No3 Klopsiki roślinno-buraczane z Dobrą Kalorią w sosie kokosowym z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką
No4 Grillowana cukinia z cytrynową komosą, papryką, roszponką i prażonymi orzechami włoskimi
No5 Kapuśniak po indyjsku z czarną soczewicą
Środa:
No1 Pukkola z jabłkami, bananem, orzechami, nasionami dyni i żurawiną
No2 Tarta gryczana z konfiturą z czerwonej cebuli, burakiem i kozim serem
No3 Pikantny tempeh imbirowy z kasza bulgur i surówką z czerwonej kapusty z masłem orzechowym
No4 Smoothie truskawkowo-pomarańczowe z bananem i nasionami chia
No5 Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, mozzarellą, suszonymi pomidorami, cukinią i dressingiem bazyliowym
Czwartek:
No1 Wiosenny twarożek z warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Pudding ryżowy z musem malinowo-porzeczkowym i płatkami migdałów
No3 Lasagne ze szpinakiem i roślinnym mielonym z Dobrej Kalorii
No4 Buddha bowl z ciecierzycą, jajkiem, kuskusem, kurkami, jarmużem, brokułem i marchewką z dressingiem tajskim
No5 Krem z zielonych warzyw ze szparagami
Piątek:
No1 Jaglanka z konfiturą z owoców leśnych i prażonymi płatkami migdałów
No2 Sałatka z kaszą orkiszową, bakłażanem, halloumi, orzechami, granatem i dressingiem tahini
No3 Pulpety z ciecierzycy w ziołowym pesto, ziemniaki i surówka z kopru włoskiego, orzechami włoskimi i bazylią
No4 Krem z pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem
No5 Kofta z tofu z sałatką warzywną z oliwkami i dipem jogurtowo-miętowym
Sobota:
No1 Frittata z papryką i cukinią z pastą z zielonego groszku i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Muffinki czekoladowe z sałatką owocową i orzechami
No3 Spaghetti bolognese z czerwonej soczewicy z parmezanem
No4 Gulasz z burakami po burgundzku z zieloną soczewicą
No5 Sałatka z grillowanym tofu, jajkiem, fasolką szparagową, warzywami i dressingiem miodowo-musztardowym
Niedziela:
No1 Szakszuka z pastą ze szpinaku i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit panna cotta z musem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą
No3 Kotlety roślinne z Dobrej Kalorii na pieczonych warzywach z sosem z suszonych pomidorów
No4 Sałatka z warzywami, pieczoną fasolą, pepitkami, parmezanem wegańskim i płatkami migdałów
No5 Wegetariański ramen
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
mleko,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
43 | 49 | 51 | 53 | 56 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
64 | 69 | 72 | 74 | 80 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
