Wege z rybami
Od 63,00zł
Wegetariańska dieta pudełkowa wzbogacona dodatkiem ryb i owoców morza. Zbilansowany jadłospis tego zestawu dostarcza wszystkich witamin, makro- i mikroelementów oraz jest bogaty w kwasy omega-3. Idealny wybór dla osób, które chcą wykluczyć mięso, ale lubią smak ryb. Ten sposób żywienia nazywany jest peskatarianizmem i świetnie wpisuje się w trend fleksitarianizmu ;) Czytaj więcej
Dodaj do koszykaNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety

Rozkład makroskładników w diecie WEGE Z RYBAMI:
białko: 15-20%, tłuszcze 30-35% i węglowodany 49-54%.
Spożywanie dobrych jakościowo ryb wykazuje korzystny wpływ na układ krążenia, obniża także poziom cholesterolu LDL i trójglicerydów we krwi, dzięki czemu zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy i korzystnie wpływa na układ krążenia.
Wybór tego pakietu może dać efekt redukcyjny, stabilizujący wagę lub po prostu być pomysłem na nieustającą satysfakcję płynącą z diety roślinnej. Ryby w tej diecie pochodzą od sprawdzonych dostawców, z którymi współpracujemy od lat.
Opcja bogata w ryby (występujące w formie potrawek, pulpetów, sałatek, zup), nasiona strączkowe, świeże i sezonowe warzywa oraz owoce, nabiał, jaja a także dodatki takie jak zioła, orzechy, nasiona, kiełki. Daje gwarancję różnorodnego jadłospisu w ciągu tygodnia.
Na bogato (nie tylko w omega-3)!
Postaw na ten wysokiej jakości wygodny catering z dowozem do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Katowic, Łodzi, Zakopanego, Tarnowa, Bielska-Białej, Nowyego Sącza, Olkusza oraz ich okolicznych miejscowości.
Tydzień 19.04 – 25.04
Poniedziałek:
No1 Jajko sadzone z cebulową pastą z ciecierzycy, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit ciasto z karmelem z daktyli
No3 Chili sin carne z ryżem
No4 Sałatka z zieloną soczewicą, szparagami, jabłkiem, granatem i sałatą lodową
No5 Orientalna zupa z miruną kapustą pak choi i grzybami mun
Wtorek:
No1 Bananowe pancakes z twarożkiem straciatella i konfiturą truskawkową
No2 Turecka sałatka z ciecierzycą i kaszą jaglaną
No3 Kotleciki z zielonego groszku w sosie kokosowym z pieczonymi ziemniaczkami i wiosenną sałatką
No4 Grillowana cukinia z fetą, papryką, roszponką i prażonymi orzechami włoskimi
No5 Zupa krem z białych warzyw z prażoną cebulką
Środa:
No1 Pukkolla z prażonymi orzechami laskowymi i żurawiną
No2 Tarta gryczana z konfiturą z czerwonej cebuli, buraczkami i kozim serem
No3 Sandacz w pikantnym sosie imbirowym z kasza bulgur i surówką z czerwonej kapusty z masłem orzechowym
No4 Smoothie mango z ananasem
No5 Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, mozzarellą, brokułami, pomidorkami, papryką i dressingiem bazyliowym
Czwartek:
No1 Twarożek z miętą i suszonymi pomidorami, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Pudding ryżowo-limonkowy z musem rabarbarowym
No3 Lasagne ze szpinakiem i pieczonym tofu
No4 Buddha bowl z kaszą kuskus, ciecierzycą, brokułem, jarmużem i marchewką
No5 Zupa krem z kiszonych ogórków
Piątek:
No1 Jaglanka z pomarańczą i prażonymi płatkami migdałów
No2 Komosa z grillowanymi warzywami, pietruszką, granatem i dressingiem cytrynowym
No3 Dorsz w ziołowym pesto, bataty i surówka z kopru włoskiego z orzechami włoskimi i bazylią
No4 Fit krupnik z kaszą gryczaną
No5 Sałatka z makaronem orzo, edamame, pomidorkami, rzodkiewką i szpinakiem
Sobota:
No1 Frittata z papryką i cukinią z pastą z zielonego groszku i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit panna cotta z musem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą
No3 Spaghetti bolognese z czerwonej soczewicy z parmezanem
No4 Curry z papryką, groszkiem cukrowym i pieczarkami i brązowym ryżem
No5 Sałatka nicejska
Niedziela:
No1 Warstwowa owsianka z jogurtem i musem owocowym
No2 Sałatka z pieczoną ciecierzycą, awokado, oliwkami i sosem balsamicznym
No3 Zapiekany tempeh z warzywami i dipem ziołowym
No4 Wytrawne naleśniki ze szpinakiem
No5 Ramen
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
seler,
jaja,
ryby,
orzeszki ziemne (arachidowe),
soja,
mleko,
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
gorczyca,
musztarda,
nasiona sezamu,
łubin,
skorupiaki,
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
63 | 71 | 73 | 75 | 81 |
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
45 | 49 | 53 | 53 | 56 |
Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
