kwiecień 28, 2021
Dieta wegetariańska z rybami to nasza propozycja nie tylko dla zadeklarowanych peskatarian, ale także… Czytaj dalejDieta wege z rybami
Od 73zł 51zł
Wegetariańska dieta pudełkowa wzbogacona dodatkiem ryb i owoców morza. Zbilansowany jadłospis tego zestawu dostarcza wszystkich witamin, makro- i mikroelementów oraz jest bogaty w kwasy omega-3. Idealny wybór dla osób, które chcą wykluczyć mięso, ale lubią smak ryb. Ten sposób żywienia nazywany jest peskatarianizmem i świetnie wpisuje się w trend fleksitarianizmu ;) Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety wege z rybami

Rozkład makroskładników w diecie WEGE Z RYBAMI:
białko: 15-20%, tłuszcze 30-35% i węglowodany 49-54%.
Spożywanie dobrych jakościowo ryb wykazuje korzystny wpływ na układ krążenia, obniża także poziom cholesterolu LDL i trójglicerydów we krwi, dzięki czemu zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy i korzystnie wpływa na układ krążenia.
Wybór tego pakietu może dać efekt redukcyjny, stabilizujący wagę lub po prostu być pomysłem na nieustającą satysfakcję płynącą z diety roślinnej. Ryby w tej diecie pochodzą od sprawdzonych dostawców, z którymi współpracujemy od lat.
Opcja bogata w ryby (występujące w formie potrawek, pulpetów, sałatek, zup), nasiona strączkowe, świeże i sezonowe warzywa oraz owoce, nabiał, jaja a także dodatki takie jak zioła, orzechy, nasiona, kiełki. Daje gwarancję różnorodnego jadłospisu w ciągu tygodnia.
Na bogato (nie tylko w omega-3)!
Postaw na ten wysokiej jakości wygodny catering z dowozem do Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Katowic, Łodzi, Zakopanego, Tarnowa, Bielska-Białej, Nowyego Sącza, Olkusza oraz ich okolicznych miejscowości.
Tydzień 05.06 – 11.06
Poniedziałek:
No1 Crunch gryczany z twarożkiem malinowym, bakaliami i owocami
No2 Omlet z kurkami, pieczywem pełnoziarnisty i sosem tymiankowym
No3 Kotlety z soczewicy z kaparami z sosem musztardowym, kaszą bulgur i surówką
No4 Sałatka z tuńczykiem,czarnym ryżem,kukurydzą,selerem naciowym,słonecznikiem i dressingiem balsamico
No5 Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami
Wtorek:
No1 Jaglanka chałwowa z owocami leśnymi i orzechami laskowymi
No2 Pizza na razowym spodzie z warzywami, pieczarkami i ketchupem z cukinii
No3 Miruna w sosie limonkowo-tymiankowym z puree ziemniaczano-selerowym i fasolką szparagową z pesto
No4 Koktajl porzeczkowo-brzoskwiniowy na mleku migdałowym
No5 Sałatka z serkiem wędzonym,, komosą, pomidorkami koktajlowymi, mini kukurydzą, ogórkiem i szpinakiem
Środa:
No1 Twarożek z gomasio z warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Sałatka z kaszą pęczak, pieczoną marchewką, bakłażanem, papryką, oliwkami, parmezanem i orzechami
No3 Kotleciki z buraka i ciecierzycy z duszonymi porami i warzywnymi frytkami
No4 Fit banoffe
No5 Laksa z dorszem i papryką
Czwartek:
No1 Hummus szpinakowy z warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Czekoladowy budyń z musem malinowym i gorzką czekoladą
No3 Tempeh po koreańsku z sezamem, ryżem i surówką z kapusty
No4 Sałatka z pieczoną fasolą, młodymi, ziemniakami, kalafiorem, papryką, cebulą i ogórkiem małosolnym
No5 Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem
Piątek:
No1 Złota owsianka z orzechami i musem truskawkowo-porzeczkowym
No2 Wytrawne muffinki z rukolą, suszonymi pomidorami i dresingiem ziołowym
No3 Łosoś w sosie mango z kaszą jęczmienną z warzywami i kalafiorem romanesco
No4 Zupa fasolkowa z tofu, ziemniakami i koperkiem
No5 Sałatka grecka z warzywami, oliwkami, fetą, prażonymi pestkami dyni i grzankami
Sobota:
No1 Fit angielskie śniadanie z jajkiem, fasolką w sosie pomidorowym, grillowanymi warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Pudding chia z konfiturą brzoskwiniową z mango
No3 Pad thai z tofu, warzywami i makaronem ryżowym
No4 Sałatka z pepitkami, mozzarellą, ogórkiem, pomidorami i dressingiem bazyliowym
No5 Zupa z brukselką i ziemniakami
Niedziela:
No1 Tapenada oliwkowa z warzywami, słonecznikiem i chlebem pełnoziarnistym
No2 Ciasto kruche z sezonowymi owocami
No3 Pulpety z soczewicy z ziemniakami, sosem grzybowym z tymiankiem i surówka z czerwonej kapusty z pietruszką
No4 Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, fetą i sosem ziołowym
No5 Ryba po grecku
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
mleko,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
skorupiaki,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
51 | 55 | 57 | 59 | 63 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
73 | 79 | 81 | 84 | 90 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
