kwiecień 07, 2021
Dieta Fit to nasz standardowy i najbardziej popularny plan żywieniowy, który polecamy osobom chcącym… Czytaj dalejBestseller!
Dieta Fit
Od 43,00zł
Zbilansowane dania diety FIT są optymalne dla osób, które chcą utrzymać swoją wagę lub zrzucić zbędne kilogramy. To idealna pozycja dla tych, którzy chcą się regularnie odżywiać, nie tracąc przy tym czasu na gotowanie i zakupy lub myślą o prowadzeniu zdrowszego trybu życia. Wybierz fit catering, którego posiłki dostarczają Ci wszystkich witamin oraz makro- i mikroelementów - bez dodatków cukru, ulepszaczy oraz tylko w oparciu o zdrowe, świeże i sezonowe składniki. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości Diety Fit

Rozkład makroskładników w diecie FIT:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
W naszych gotowych posiłkach dietetycznych znajdziesz wysokiej jakości mięso, ryby, nabiał, jajka, nasiona roślin strączkowych, orzechy oraz sezonowe, świeże warzywa i owoce.
Inspiracje kuchniami świata, mocno zróżnicowana forma podania (w tym fit słodycze) oraz ilość dodatków (przyprawy, zioła, kiełki) sprawiają, że menu nigdy Ci się nie znudzi!
Dzięki właściwej podaży błonnika możesz liczyć na efekty redukcyjne, stabilizujące lub po prostu cieszyć się zdrową dietą na co dzień. Wszystko zależy od kaloryczności, którą oczywiście pomoże Ci określić nasza Dietetyk. Dieta w większości opiera się o produkty z niskim i średnim indeksem glikemicznym, które są ważnym czynnikiem profilaktyki cukrzycy, insulinooporności czy chorób serca.
NajFITniejszy pomysł na to, by codziennie cieszyć się cateringiem dietetycznym z dowozem w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach. Jesteśmy już do ponad 700 miejscowości i wciąż poszerzamy obszar naszych dostaw. Dołącz do nas!
Tydzień 16.05 – 22.05
Poniedziałek:
No1 Jajko sadzone z cebulową pastą z ciecierzycy, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit monte
No3 Chili con carne z brązowym ryżem
No4 Sałatka z zieloną soczewicą, czerwoną kapustą, jabłkiem, marchewką, sałatą lodową i dressingiem orzechowym
No5 Orientalna zupa z miruną, kapustą pak choi i grzybami mun
Wtorek:
No1 Czekoladowa frittata z twarożkiem straciatella i dżemem bananowo-pomarańczowym
No2 Socca z bakłażanem, oliwkami, parmezanem i pesto z suszonych pomidorów
No3 Kurczak coq au vin z pieczonymi ziemniaczkami i lekką sałatką warzywną
No4 Grillowana cukinia z cytrynową komosą, fetą, papryką, roszponką i prażonymi orzechami włoskimi
No5 Kapuśniak po indyjsku z czarną soczewicą
Środa:
No1 Pukkola z jabłkami, bananem, orzechami, nasionami dyni i żurawiną
No2 Tarta gryczana z konfiturą z czerwonej cebuli, burakiem i kozim serem
No3 Pikantna wieprzowina imbirowa z kasza bulgur i surówką z czerwonej kapusty z masłem orzechowym
No4 Smoothie truskawkowo-pomarańczowe z bananem i nasionami chia
No5 Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, indykiem, pomidorami suszonymi, cukinią i dressingiem bazyliowym
Czwartek:
No1 Wiosenny twarożek z warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Pudding ryżowy z musem malinowo-porzeczkowym i płatkami migdałów
No3 Lasagne ze szpinakiem i kurczakiem
No4 Buddha bowl z łososiem, jajkiem, kuskusem, kurkami, jarmużem, brokułem i marchewką z dressingiem tajskim
No5 Krem z zielonych warzyw ze szparagami
Piątek:
No1 Jaglanka z konfiturą z owoców leśnych i prażonymi płatkami migdałów
No2 Sałatka z kaszą orkiszową, bakłażanem, halloumi, orzechami, granatem i dressingiem tahini
No3 Dorsz w ziołowym pesto, ziemniaczki i surówka z kopru włoskiego z orzechami włoskimi i bazylią
No4 Krem z pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem
No5 Kofta drobiowa z sałatką warzywną z oliwkami i dipem jogurtowo-miętowym
Sobota:
No1 Frittata z papryką i cukinią z pastą z zielonego groszku i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Muffinki czekoladowe z sałatką owocową i orzechami
No3 Penne arrabiata z indykiem
No4 Gulasz z burakami po burgundzku z zieloną soczewicą
No5 Sałatka nicejska z jajkiem, tuńczykiem, warzywami i dressingiem miodowo-musztardowym
Niedziela:
No1 Szakszuka z pastą ze szpinaku i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit panna cotta z musem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą
No3 Zapiekany kurczak z warzywami i dipem z suszonych pomidorów
No4 Sałatka z łososiem, pepitkami, warzywami, płatkami migdałów i parmezanem
No5 Ramen z wołowiną
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
mleko,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
skorupiaki,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
43 | 49 | 51 | 53 | 56 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
64 | 69 | 72 | 74 | 80 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
