styczeń 27, 2022
Ryby są źródłem wielu cennych składników odżywczych, ale jeżeli nie chcesz ich jeść – nie… Czytaj dalejDieta fit bez ryb
Od 72zł 50zł
Ten fit catering dostarcza wszystkich niezbędnych makro- i mikroelementów oraz witamin z wykluczeniem mięsa ryb oraz owoców morza. Dobry wybór dla osób chcących utrzymać wagę, schudnąć i prowadzących zdrowy tryb życia. Tą zbilansowaną i różnorodną dietą możesz się cieszyć bez konieczności poświęcania czasu na codzienne zakupy, gotowanie i zmywanie. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety fit bez ryb

Rozkład makroskładników w diecie FIT BEZ RYB:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
Fit catering z wykluczeniem ryb i owoców morza, w którym odkryjesz najlepszej jakości mięso, nabiał, jaja, rośliny strączkowe (źródła zdrowego białka) oraz sezonowe, świeże warzywa i owoce. Dzięki właściwej podaży błonnika możesz liczyć na efekty redukcyjne, stabilizujące lub po prostu cieszyć się zdrową dietą na co dzień. Wszystko zależy od kaloryczności, którą oczywiście pomoże Ci określić nasza Dietetyk.
Dieta pudełkowa bogata w zdrowe tłuszcze pochodzące z oliwy, dobrej jakości oleju, orzechów, pestek, nasion. Atrakcyjne formy podania posiłków (w tym fit słodycze), inspiracje kuchniami świata i wykorzystywane dodatki (przyprawy, zioła, kiełki) są gwarancją braku nudy.
Wszystko fit, zero ryb! Aby cieszyć się świetnej jakości cateringiem dietetycznym w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach, wybierz ten program żywieniowy.
Tydzień 05.06 – 11.06
Poniedziałek:
No1 Crunch gryczany z twarożkiem malinowym, bakaliami i owocami
No2 Omlet z kurkami, pieczywem pełnoziarnisty i sosem tymiankowym
No3 Kotleciki z indyka z kaparami, z kaszą bulgur, sosem musztardowym i surówką
No4 Sałatka z czerwoną fasolą, czarnym ryżem, kukurydzą, selerem naciowym, słonecznikiem i dressingiem balsamico
No5 Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami
Wtorek:
No1 Jaglanka chałwowa z owocami leśnymi i orzechami laskowymi
No2 Pizza na razowym spodzie z indykiem, warzywami, pieczarkami i ketchupem z cukinii
No3 Kurczak w sosie limonkowo-tymiankowym z puree ziemniaczano-selerowym i fasolką szparagową z pesto
No4 Koktajl porzeczkowo-brzoskwiniowy na mleku migdałowym
No5 Sałatka z serkiem wędzonym,, komosą, pomidorkami koktajlowymi, mini kukurydzą, ogórkiem i szpinakiem
Środa:
No1 Twarożek z gomasio z warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Sałatka z kaszą pęczak, pieczoną marchewką, bakłażanem, papryką, oliwkami, parmezanem i orzechami
No3 Polędwiczki wieprzowe z duszonymi porami i warzywnymi frytkami
No4 Fit banoffe
No5 Laksa z groszkiem cukrowym i papryką
Czwartek:
No1 Hummus szpinakowy z wędliną z indyka, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Czekoladowy budyń z musem malinowym i gorzką czekoladą
No3 Pulpeciki wieprzowo-wołowe po koreańsku z sezamem, ryżem i surówką z kapusty
No4 Sałatka z kurczakiem,młodymi ziemniakami, pieczonym kalafiorem, papryką, cebulą i ogórkiem małosolnym
No5 Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem
Piątek:
No1 Złota owsianka z orzechami i musem truskawkowo-porzeczkowym
No2 Wytrawne muffinki z rukolą, suszonymi pomidorami i dresingiem ziołowym
No3 Kotlety roślinne z Dobrej Kalorii w sosie mango z kaszą jęczmienna z warzywami i kalafiorem romanesco
No4 Zupa fasolkowa z kurczakiem, ziemniakami i koperkiem
No5 Sałatka grecka z warzywami, oliwkami, fetą, prażonymi pestkami dyni i grzankami
Sobota:
No1 Fit angielskie śniadanie z jajkiem, fasolką w sosie pomidorowym, grillowanymi warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Pudding chia z konfiturą brzoskwiniową z mango
No3 Pad thai z kurczakiem, warzywami i makaronem ryżowym
No4 Sałatka z pepitkami, mozzarellą, ogórkiem, pomidorami i dressingiem bazyliowym
No5 Zupa z brukselką i ziemniakami
Niedziela:
No1 Tapenada oliwkowa z warzywami, słonecznikiem i chlebem pełnoziarnistym
No2 Ciasto kruche z sezonowymi owocami
No3 Rolada rzymska z ziemniakami i sosem grzybowym z tymiankiem i surówka z czerwonej kapusty z pietruszką
No4 Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, fetą i sosem ziołowym
No5 Krem pomidorowo-pomarańczowy z prażoną ciecierzycą
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
-
seler,
-
jaja,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
mleko,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
50 | 55 | 57 | 59 | 62 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
72 | 78 | 81 | 83 | 89 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
