styczeń 27, 2022
Ryby są źródłem wielu cennych składników odżywczych, ale jeżeli nie chcesz ich jeść – nie… Czytaj dalejDieta fit bez ryb
Od 50,00zł
Ten fit catering dostarcza wszystkich niezbędnych makro- i mikroelementów oraz witamin z wykluczeniem mięsa ryb oraz owoców morza. Dobry wybór dla osób chcących utrzymać wagę, schudnąć i prowadzących zdrowy tryb życia. Tą zbilansowaną i różnorodną dietą możesz się cieszyć bez konieczności poświęcania czasu na codzienne zakupy, gotowanie i zmywanie. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety fit bez ryb

Rozkład makroskładników w diecie FIT BEZ RYB:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
Fit catering z wykluczeniem ryb i owoców morza, w którym odkryjesz najlepszej jakości mięso, nabiał, jaja, rośliny strączkowe (źródła zdrowego białka) oraz sezonowe, świeże warzywa i owoce. Dzięki właściwej podaży błonnika możesz liczyć na efekty redukcyjne, stabilizujące lub po prostu cieszyć się zdrową dietą na co dzień. Wszystko zależy od kaloryczności, którą oczywiście pomoże Ci określić nasza Dietetyk.
Dieta pudełkowa bogata w zdrowe tłuszcze pochodzące z oliwy, dobrej jakości oleju, orzechów, pestek, nasion. Atrakcyjne formy podania posiłków (w tym fit słodycze), inspiracje kuchniami świata i wykorzystywane dodatki (przyprawy, zioła, kiełki) są gwarancją braku nudy.
Wszystko fit, zero ryb! Aby cieszyć się świetnej jakości cateringiem dietetycznym w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach, wybierz ten program żywieniowy.
Tydzień 30.01 – 05.02
Poniedziałek:
No1 Jajka sadzone z pastą z suszonych pomidorów z dodatkiem śliwek, warzywa i pieczywo pełnoziarniste
No2 Fit kinder country
No3 Kurczak tikka masala z ryżem basmati i sałatką z ogórków z kolendrą
No4 Smoothie melonowe z brzoskwinią i maliną
No5 Sałatka z fetą, fasolką, ogórkami, pomidorami i prażonym słonecznikiem
Wtorek:
No1 Pudding ryżowy z konfiturą z owoców leśnych i gorzką czekoladą
No2 Tarta pełnoziarnista z kapustą kiszoną, kurkami i sosem z czosnkiem niedźwiedzim
No3 Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu z kaszą jęczmienną i marchewką z czarnuszką
No4 Makaron farfalle z wołowiną, porem, pomidorkami, brokułem i oliwkami
No5 Zupa ogórkowa z ziemniakami
Środa:
No1 Pomarańczowa owsianka ze świeżymi owocami i miętą
No2 Wegański gulasz warzywny z masłem orzechowym i zielonym groszkiem
No3 Pulpeciki z indyka w sosie bazyliowym z makaronem pełnoziarnistym i płatkami migdałów
No4 Koktajl truskawkowy z miętą
No5 Sałatka z kurczakiem po tajsku, kuskusem perłowym, warzywami, jabłkiem, imbirem i orzeszkami ziemnymi
Czwartek:
No1 Smalec z białej fasoli z prażoną kaszą gryczaną, szynką wieprzową, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Fit kopiec kreta
No3 Moussaka z ziemniakami, wołowiną i parmezanem
No4 Sałatka z czarnym ryżem, fetą, fasolką szparagową, cukinią, kalafiorem, pestkami dyni i dressingiem cytrynowym
No5 Zupa grzybowa ze świeżym tymiankiem
Piątek:
No1 Chlebek marchewkowy z waniliowym twarożkiem i konfiturą z czerwonej porzeczki
No2 Ratatouille z sosem cytrynowo- pomidorowym, serem gorgonzola i pełnoziarnistymi krakersami
No3 Tofu pieczone w ziołach z risotto z kalafiorem romanesco i sałatką z czerwonej kapusty
No4 Smoothie bananowe z kiwi
No5 Sałatka z indykiem, pomidorkami, ogórkiem, grillowaną marchewką, sosem mango i grzankami
Sobota:
No1 Hummus z bakłażanem, wędliną drobiową, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Crumble z owocami, płatkami migdałów i jogurtem naturalnym
No3 Pieczona tortilla z farszem meksykańskim z wołowiną i salsą pomidorową
No4 Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, mozzarellą, pomidorkami i karczochem
No5 Zupa kalafiorowa z koperkiem i czarnym sezamem
Niedziela:
No1 Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem pełnoziarnistym
No2 Ciasto jogurtowe ze śliwkami i fit kruszonką
No3 Wieprzowina po burgundzku z kaszą pęczak i sałatką z ogórków konserwowych
No4 Koktajl z borówką, jabłkiem, bananem i siemieniem lnianym
No5 Sałatka z selerem naciowym, winogronami, serem halloumi, orzechami i sosem balsamicznym
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień́, owies, orkisz, kamut) i wyroby z nich,
-
seler,
-
jaja,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
mleko,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
50 | 55 | 57 | 59 | 62 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
72 | 78 | 81 | 83 | 89 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
