styczeń 05, 2022
Symbol przekreślonego kłosa, czy butelki z mlekiem możemy spotkać na coraz większej liczbie artykułów żywnościowych. Czytaj dalejDieta bezglutenowa i bezlaktozowa
Od 53,00zł
Bezglutenowa i bezlaktozowa dieta to właściwy wybór dla osób, które w swoim jadłospisie muszą uważać na wykluczenia, a jednocześnie chcą utrzymać lub zmniejszyć wagę, dostarczając organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. W tej diecie nie używamy w ogóle nabiału oraz produktów zawierających gluten. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety bezglutenowej i bezlaktozowej

Rozkład makroskładników w diecie BEZGLUTENOWEJ I BEZLAKTOZOWEJ:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
Opcja dla osób, które zaobserwowały u siebie dolegliwości po spożyciu produktów bogatych w gluten lub zawierających laktozę, a po ich wyeliminowaniu odczuwają zauważalną poprawę.
W diecie bez glutenu i laktozy z dostawą do domu nie stosujemy produktów z obniżoną zawartością laktozy, lecz całkowicie wykluczamy nabiał. Posiłki tego pakietu są bogate w zielone warzywa, orzechy, nasiona oraz rośliny strączkowe, które są smacznym i cennym źródłem wapnia oraz roślinne zamienniki nabiału (mleko roślinne, tofu).
Stosujemy całe mnóstwo produktów naturalnie niezawierających glutenu takich jak kasza jaglana, kasza gryczana, komosa ryżowa, ryż, makarony bezglutenowe, amarantus. Jesteśmy też dumni z naszego wypiekanego na miejscu chleba gluten free.
Eliminując z Twojego jadłospisu powyższe składniki, gwarantujemy dostarczanie niezbędnych witamin i minerałów z alternatywnych źródeł.
Wykluczenia nie bez znaczenia!
W związku z nikłym prawdopodobieństwem wystąpienia śladowych ilości glutenu w daniach, ta dieta nie jest odpowiednia dla chorujących na celiakię.
Zamów catering bezglutenowy i dietę bezlaktozową w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach. Jesteśmy już do ponad 700 miejscowości i wciąż poszerzamy obszar dostaw.
Tydzień 30.01 – 05.02
Poniedziałek:
No1 Jajka sadzone z pastą z suszonych pomidorów z dodatkiem śliwek, warzywa i pieczywo bezglutenowe
No2 Fit kinder country
No3 Kurczak tikka masala z ryżem basmati i sałatką z ogórków z kolendrą
No4 Smoothie melonowe z brzoskwinią i maliną
No5 Sałatka z wędzonym łososiem, fasolką, ogórkami, pomidorami i prażonym słonecznikiem
Wtorek:
No1 Pudding ryżowy z konfiturą z owoców leśnych i gorzką czekoladą
No2 Tarta gryczana z kapustą kiszoną, kurkami i sosem z czosnkiem niedźwiedzim
No3 Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu z kaszą gryczaną i marchewką z czarnuszką
No4 Makaron bezglutenowy z wołowiną, porem, pomidorkami, brokułem i oliwkami
No5 Zupa ogórkowa z ziemniakami
Środa:
No1 Pomarańczowa owsianka ze świeżymi owocami i miętą
No2 Wegański gulasz warzywny z masłem orzechowym i zielonym groszkiem
No3 Pulpeciki z indyka w sosie bazyliowym z makaronem bezglutenowym i płatkami migdałów
No4 Koktajl truskawkowy z miętą
No5 Sałatka z kurczakiem po tajsku, kaszą gryczaną, warzywami, jabłkiem, imbirem i orzeszkami ziemnymi
Czwartek:
No1 Smalec z białej fasoli z prażoną kaszą gryczaną, szynką wieprzową, warzywa i pieczywo bezglutenowe
No2 Fit kopiec kreta
No3 Moussaka z ziemniakami, wołowiną i wegańską mozzarellą
No4 Sałatka z czarnym ryżem, wegańska fetą, fasolką szparagową, cukinią, kalafiorem, pestkami dyni i dressingiem cytrynowym
No5 Zupa grzybowa ze świeżym tymiankiem
Piątek:
No1 Chlebek marchewkowy z wegańskim waniliowym twarożkiem i konfiturą z czerwonej porzeczki
No2 Ratatouille z sosem cytrynowo- pomidorowym, wegańską fetą i bezglutenowymi krakersami
No3 Morszczuk w ziołach z risotto z kalafiorem romanesco i sałatką z czerwonej kapusty
No4 Smoothie bananowe z kiwi
No5 Sałatka z indykiem, pomidorkami, ogórkiem, grillowaną marchewką, sosem mango i grzankami bezglutenowymi
Sobota:
No1 Hummus z bakłażanem, wędliną drobiową, warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Crumble z owocami, płatkami migdałów i jogurtem roślinnym
No3 Bezglutenowa tortilla z farszem meksykańskim z wołowiną i salsą pomidorową
No4 Sałatka z makaronem bezglutenowym, kurczakiem, pomidorkami, papryką i karczochem
No5 Zupa kalafiorowa z koperkiem i czarnym sezamem
Niedziela:
No1 Pasta jajeczna ze szczypiorkiem, warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Ciasto jogurtowe ze śliwkami i fit kruszonką
No3 Wieprzowina po burgundzku z kaszą gryczaną i sałatką z ogórków konserwowych
No4 Koktajl z borówką, jabłkiem, bananem i siemieniem lnianym
No5 Sałatka z selerem naciowym, winogronami, wegańską fetą i sosem balsamicznym
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
skorupiaki,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
53 | 57 | 58 | 61 | 64 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
75 | 81 | 83 | 86 | 91 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
