styczeń 05, 2022
Symbol przekreślonego kłosa, czy butelki z mlekiem możemy spotkać na coraz większej liczbie artykułów żywnościowych. Czytaj dalejDieta bezglutenowa i bezlaktozowa
Od 47,00zł
Bezglutenowa i bezlaktozowa dieta to właściwy wybór dla osób, które w swoim jadłospisie muszą uważać na wykluczenia, a jednocześnie chcą utrzymać lub zmniejszyć wagę, dostarczając organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. W tej diecie nie używamy w ogóle nabiału oraz produktów zawierających gluten. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety bezglutenowej i bezlaktozowej

Rozkład makroskładników w diecie BEZGLUTENOWEJ I BEZLAKTOZOWEJ:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
Opcja dla osób, które zaobserwowały u siebie dolegliwości po spożyciu produktów bogatych w gluten lub zawierających laktozę, a po ich wyeliminowaniu odczuwają zauważalną poprawę.
W diecie bez glutenu i laktozy z dostawą do domu nie stosujemy produktów z obniżoną zawartością laktozy, lecz całkowicie wykluczamy nabiał. Posiłki tego pakietu są bogate w zielone warzywa, orzechy, nasiona oraz rośliny strączkowe, które są smacznym i cennym źródłem wapnia oraz roślinne zamienniki nabiału (mleko roślinne, tofu).
Stosujemy całe mnóstwo produktów naturalnie niezawierających glutenu takich jak kasza jaglana, kasza gryczana, komosa ryżowa, ryż, makarony bezglutenowe, amarantus. Jesteśmy też dumni z naszego wypiekanego na miejscu chleba gluten free.
Eliminując z Twojego jadłospisu powyższe składniki, gwarantujemy dostarczanie niezbędnych witamin i minerałów z alternatywnych źródeł.
Wykluczenia nie bez znaczenia!
W związku z nikłym prawdopodobieństwem wystąpienia śladowych ilości glutenu w daniach, ta dieta nie jest odpowiednia dla chorujących na celiakię.
Zamów catering bezglutenowy i dietę bezlaktozową w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach. Jesteśmy już do ponad 700 miejscowości i wciąż poszerzamy obszar dostaw.
Tydzień 16.05 – 22.05
Poniedziałek:
No1 Jajko sadzone z cebulową pastą z ciecierzycy, warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Fit monte
No3 Chili con carne z brązowym ryżem
No4 Sałatka z zieloną soczewicą, czerwoną kapustą, jabłkiem, marchewką, sałatą lodową i dressingiem orzechowym
No5 Orientalna zupa z miruną kapustą pak choi i grzybami mun
Wtorek:
No1 Czekoladowa frittata z wegańskim twarożkiem straciatella i dżemem bananowo-pomarańczowym
No2 Socca z bakłażanem, oliwkami, wegańskim parmezanem i pesto z suszonych pomidorów
No3 Kurczak coq au vin z pieczonymi ziemniaczkami i lekką sałatką warzywną
No4 Grillowana cukinia z cytrynową komosą, wegańską fetą, papryką, roszponką i prażonymi orzechami włoskimi
No5 Kapuśniak po indyjsku z czarną soczewicą
Środa:
No1 Pukkola z jabłkami, bananem, orzechami, nasionami dyni i żurawiną
No2 Tarta gryczana z konfiturą z czerwonej cebuli, burakiem i wegańską fetą
No3 Pikantna wieprzowina imbirowa z kasza jaglaną i surówką z czerwonej kapusty z masłem orzechowym
No4 Smoothie truskawkowo-pomarańczowe z bananem i nasionami chia
No5 Sałatka z makaronem bezglutenowym, indykiem, suszonymi pomidorami, cukinią i dressingiem bazyliowym
Czwartek:
No1 Wiosenny wegański twarożek z warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Pudding ryżowy z musem malinowo-porzeczkowym i płatkami migdałów
No3 Lasagne ze szpinakiem i kurczakiem
No4 Buddha bowl z łososiem, jajkiem, kaszą jaglaną, kurkami, jarmużem, brokułem i marchewką z dressingiem tajskim
No5 Krem z zielonych warzyw ze szparagami
Piątek:
No1 Jaglanka z konfiturą z owoców leśnych i prażonymi płatkami migdałów
No2 Sałatka z komosą ryżową, bakłażanem, wegańską mozzarellą, orzechami, granatem i dressingiem tahini
No3 Dorsz w ziołowym pesto, ziemniaczki i surówka z kopru włoskiego z orzechami włoskimi i bazylią
No4 Krem z pieczonej papryki z prażonym słonecznikiem
No5 Kofta drobiowa z sałatką warzywną z oliwkami i dipem jogurtowo-miętowym
Sobota:
No1 Frittata z papryką i cukinią z pastą z zielonego groszku i pieczywem bezglutenowym
No2 Muffinki czekoladowe z sałatką owocową i orzechami
No3 Penne arrabiata z indykiem i wegańskim parmezanem
No4 Gulasz z burakami po burgundzku z zieloną soczewicą
No5 Sałatka nicejska z jajkiem, tuńczykiem, warzywami i dressingiem miodowo-musztardowym
Niedziela:
No1 Szakszuka z pastą ze szpinaku i pieczywem bezglutenowym
No2 Fit panna cotta z musem z czarnej porzeczki i gorzką czekoladą
No3 Zapiekany kurczak z warzywami i dipem z suszonych pomidorów
No4 Sałatka z łososiem, pepitkami, warzywami, płatkami migdałów i parmezanem wegańskim
No5 Ramen z wołowiną
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
skorupiaki,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
47 | 50 | 53 | 55 | 57 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
67 | 72 | 74 | 76 | 82 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
