styczeń 05, 2022
Symbol przekreślonego kłosa, czy butelki z mlekiem możemy spotkać na coraz większej liczbie artykułów żywnościowych. Czytaj dalejDieta bezglutenowa i bezlaktozowa
Od 75zł 53zł
Bezglutenowa i bezlaktozowa dieta to właściwy wybór dla osób, które w swoim jadłospisie muszą uważać na wykluczenia, a jednocześnie chcą utrzymać lub zmniejszyć wagę, dostarczając organizmowi wszelkich niezbędnych składników odżywczych. W tej diecie nie używamy w ogóle nabiału oraz produktów zawierających gluten. Czytaj więcej
ZamówNie jesteś pewien czy to odpowiednia dieta dla Ciebie?
KalkulatorWłaściwości diety bezglutenowej i bezlaktozowej

Rozkład makroskładników w diecie BEZGLUTENOWEJ I BEZLAKTOZOWEJ:
białko 20-25%, tłuszcze 30-35%, węglowodany 45-50%.
Opcja dla osób, które zaobserwowały u siebie dolegliwości po spożyciu produktów bogatych w gluten lub zawierających laktozę, a po ich wyeliminowaniu odczuwają zauważalną poprawę.
W diecie bez glutenu i laktozy z dostawą do domu nie stosujemy produktów z obniżoną zawartością laktozy, lecz całkowicie wykluczamy nabiał. Posiłki tego pakietu są bogate w zielone warzywa, orzechy, nasiona oraz rośliny strączkowe, które są smacznym i cennym źródłem wapnia oraz roślinne zamienniki nabiału (mleko roślinne, tofu).
Stosujemy całe mnóstwo produktów naturalnie niezawierających glutenu takich jak kasza jaglana, kasza gryczana, komosa ryżowa, ryż, makarony bezglutenowe, amarantus. Jesteśmy też dumni z naszego wypiekanego na miejscu chleba gluten free.
Eliminując z Twojego jadłospisu powyższe składniki, gwarantujemy dostarczanie niezbędnych witamin i minerałów z alternatywnych źródeł.
Wykluczenia nie bez znaczenia!
W związku z nikłym prawdopodobieństwem wystąpienia śladowych ilości glutenu w daniach, ta dieta nie jest odpowiednia dla chorujących na celiakię.
Zamów catering bezglutenowy i dietę bezlaktozową w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Zakopanem, Tarnowie, Bielsku-Białej, Nowym Sączu, Olkuszu oraz ich okolicznych miejscowościach. Jesteśmy już do ponad 700 miejscowości i wciąż poszerzamy obszar dostaw.
Tydzień 05.06 – 11.06
Poniedziałek:
No1 Crunch gryczany z malinowym, wegańskim twarożkiem, bakaliami i owocami
No2 Omlet z kurkami, pieczywem bezglutenowym i sosem tymiankowym
No3 Kotleciki z indyka z kaparami, z komosą ryżową, sosem musztardowym i surówką
No4 Sałatka z tuńczykiem,czarnym ryżem,kukurydzą,selerem naciowym,słonecznikiem i dressingiem balsamico
No5 Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami
Wtorek:
No1 Jaglanka chałwowa z owocami leśnymi i orzechami laskowymi
No2 Pizza na gryczanym spodzie z indykiem, warzywami, pieczarkami i ketchupem z cukinii
No3 Kurczak w sosie limonkowo-tymiankowym z puree ziemniaczano-selerowym i fasolką szparagową z pesto
No4 Koktajl porzeczkowo-brzoskwiniowy na mleku migdałowym
No5 Sałatka z pieczonymi boczniakami, komosą, pomidorkami koktajlowymi, mini kukurydzami, ogórkiem i szpinakiem
Środa:
No1 Wegański twarożek z gomasio, warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Sałatka z kaszą gryczaną, pieczoną marchewką, bakłażanem, papryką, pomidorem, oliwkami, parmezanem wegańskim i orzechami
No3 Polędwiczki wieprzowe z duszonymi porami i warzywnymi frytkami
No4 Fit banoffe
No5 Laksa z dorszem i papryką
Czwartek:
No1 Hummus szpinakowy z wędliną z indyka, warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Czekoladowy budyń z musem malinowym i gorzką czekoladą
No3 Pulpeciki wieprzowo-wołowe po koreańsku z sezamem, ryżem i surówką z kapusty
No4 Sałatka z kurczakiem,młodymi ziemniakami, pieczonym kalafiorem, papryką, cebulą i ogórkiem małosolnym
No5 Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem
Piątek:
No1 Złota owsianka z orzechami i musem truskawkowo-porzeczkowym
No2 Wytrawne muffinki z rukolą, suszonymi pomidorami i dresingiem ziołowym
No3 Łosoś w sosie mango z kaszą jaglaną z warzywami i kalafiorem romanesco
No4 Zupa fasolkowa z kurczakiem, ziemniakami i koperkiem
No5 Sałatka grecka z warzywami, oliwkami, wegańską fetą, prażonymi pestkami dyni i grzankami bezglutenowymi
Sobota:
No1 Fit angielskie śniadanie z jajkiem, fasolką w sosie pomidorowym, grillowanymi warzywami i pieczywem bezglutenowym
No2 Pudding chia z konfiturą brzoskwiniową z mango
No3 Pad thai z kurczakiem, warzywami i makaronem ryżowym
No4 Sałatka z pepitkami, wołowiną, pomidorem, ogórkiem, rukolą i dressingiem bazyliowym
No5 Zupa z brukselką i ziemniakami
Niedziela:
No1 Tapenada oliwkowa z warzywami, słonecznikiem i chlebem bezglutenowym
No2 Ciasto kruche z sezonowymi owocami
No3 Rolada rzymska z ziemniakami i sosem grzybowym z tymiankiem i surówka z czerwonej kapusty z pietruszką
No4 Zapiekane naleśniki ze szpinakiem, wegańską fetą i sosem ziołowym
No5 Krem pomidorowo-pomarańczowy z prażoną ciecierzycą
*UWAGA – posiłki dla wariantu o kaloryczności 1.200 kcal mogą nieznacznie się różnić od tych prezentowanych powyżej.
W tej diecie mogą występować następujące alergeny:
-
seler,
-
jaja,
-
ryby,
-
orzeszki ziemne (arachidowe),
-
soja,
-
orzechy: laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, makadamia,
-
gorczyca,
-
musztarda,
-
nasiona sezamu,
-
łubin,
-
skorupiaki,
-
dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca, obecna na przykład w owocach suszonych, przetworzonych ziemniakach).
Dzień próbny
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
53 | 57 | 58 | 61 | 64 |
Cennik standardowy
1200 kcal | 1500 kcal | 1800 kcal | 2000 kcal | 2500 kcal |
---|---|---|---|---|
75 | 81 | 83 | 86 | 91 |

Klienci o FitLab Catering:
Poznaj opinie i rekomendacje osób, które korzystają z naszych diet pudełkowych.
PS. Dziękujemy za zaufanie, życzymy smacznego i pozdrawiamy naszych Klientów!
